Narodne noše v Avstriji

Kot že več let zapored je Turistično društvo Kamn’k tudi letos popeljalo kamniške narodne noše, ki so se jim pridružile narodne noše iz Komende in Cerkelj (slednje so sestavljali mladi muzikanti, ki so dodobra razgibali razpoloženje tako v avtobusu kot v Beljaku) na tradicionalno povorko narodnih noš ob letos že 70. Žegnanjskem sejmu – »Kirchtagu« v avstrijskem Beljaku (Villach).

Sejem se je sicer odvil v sila vročem vremenu, saj je živo srebro pokazalo tudi do 36 stopinj celzija, vendar nas je vmes presenetilo nekaj res drobnih kapljic dežja tako da je bilo ozračje še bolj soparno.

Vseeno smo se brez problema prebili skozi celotno traso in se na koncu odžejali s ponudbo tamkajšnjih gostinjcev.

Prireditev pa so kamniške narodne noše izkoristile tudi za turistično promocijo Kamnika, saj so med udeležence povorke razdelile tudi vabila (v nemščini) na 43. kamniške Dneve narodnih noš, ki bodo čez dober mesec v Kamniku. Glede na to, da je bilo (bodisi zaradi recesije bodisi izredno visokih temperatur) v Beljaku letos, kljub jubilejni številki povorke, občutno manj gledalcev povorke kot prejšnja leta, lahko samo upamo, da se tak trend ne bo ponovil tudi v Kamniku.