Miklavžev Pohod

V soboto 7.12. smo v TD Kamn`k organizirali Miklavžev pohod po sedaj že malo bolj znani poti od Puba pod Skalco do Budnarjeve domačije. Tokrat se nas je pohoda udeležilo, kar 18 tako. To nas še posebej veseli, saj vselej prihajajo novi, veseli obrazi, ki skrbijo za dobro voljo. Zborno mesto je bilo tokrat kar v Pubu, kjer so nas pričakali domači piškoti in topel čaj, za kar je poskrbela lastnica Puba Vesna Resnik.

Vremenoslovci so tokrat držali svojo besedo in tako smo se na sončno soboto odpravili na pot po rahlo pomrznjeni zemlji. Vmes sta nam pot prekrižala tudi 2 gamsa, a sta bila prehitra za vse, ki smo iz žepov urno pričeli vleči fotoaparate in mobitele. Kasneje smo od njiju slišali samo še šumenje.

Držali smo kar močan tempo, tako da smo do Budnarjeve domačije porabili dobro uro. Tam smo bili postreženi s kuhanim vinom in čajem, za okrepčilo pa smo bili postreženi še s klobaso in zeljem. Po ogledu razstave razglednic Maksimiljana Gasparija in keramične razstave smo se okoli pete ure z baklo v roki podali v dolino.

Iskanje miklavža se nam je obrestovalo naslednji dan, ko nas je na Budnarjevi domačiji obiskal sveti Miklavž. S seboj je imel 2 strašna parkeljna in 2 simpatični palčici, ki sta poskrbeli, da so otroci lažje počakali na Miklavža. Ta seveda na darila ni pozabil tako da so vsi otroci tako mlajši kot starejši, domov odnesli vitamine in nekaj sladkega. Miklavž je obljubil, da na Budnarjevo domačijo pride tudi naslednje leto, do takrat pa smo vsi skupaj obljubili da bomo celo leto pridni, saj nihče ne želi da ga ob koncu leta namesto daril pričaka šiba.